Light L16: compacte camera met 16 lenzen heeft kwaliteit van spiegelreflex

Light L16

Een compacte camera die foto’s maakt met de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. Dat is wat de Light L16 belooft te zijn. De camera bevat maar liefst 16 compacte lenzen, die verschillend afgesteld staan en waarvan er 10 tegelijk worden gebruikt bij het maken van de foto. De echte magie zit hem in de software van de camera die van alle losse beelden van de lenzen één foto met een resolutie van 52 megapixels maakt.

Nu zegt een groot aantal megapixels niet zoveel, dat had ook met één lens gekund. Maar de techniek van Light maakt het mogelijk om de kwaliteit van een optische zoomlens met een brandpuntsafstand van 35 tot 150 mm te simuleren. Je kunt dus echt zoomen (en niet, zoals bijvoorbeeld op je smartphone, een kleinere uitsnede opblazen). Daarnaast geeft de L16 je dezelfde opties voor scherptediepte als een spiegelreflexcamera. En als je wilt, kun je de scherptediepte ook na het maken nog aanpassen, zoals ook bij de Lytro mogelijk is.

Het maken van HDR-foto’s zou de L16 beter doen dan welke camera ook. Tot slot belooft Light dat de camera het ook nog eens heel erg goed doet bij weinig licht. Ook hiervoor zijn normaal grote lenzen nodig zodat die in één keer veel licht  kunnen doorlaten. Naast foto’s maken kun je er ook mee filmen, in 4K-resolutie.

De Light L16 komt pas volgend jaar zomer op de markt en gaat dan 1699 dollar kosten. Wie hem deze maand nog besteld krijgt 400 dollar korting, maar daarmee blijf je voor de camera een bedrag neertellen, waarvoor je ook een instapmodel spiegelreflexcamera met een goede lens kunt kopen. Die past alleen niet in je broekzak.