LinkedIn: Amazon is nu de beste plek in de VS om te werken

Volgens LinkedIn is Amazon nu de beste plek om te werken in de Verenigde Staten. Daarmee heeft de webwinkel Google van de eerste plaats gestoten.

LinkedIn kijkt ieder jaar naar wat de beste werkplek van Amerika is. Dit doet het aan de hand van “miljarden acties” die genomen zijn door zijn 500 miljoen leden. Vervolgens wordt de data op drie gebieden bekeken: sollicitaties, betrokkenheid en talentbehoud. Bedrijven die op deze punten het beste scoren, komen bovenaan de lijst.

Voor de lijst wordt echter alleen naar bedrijven met 500 of meer werknemers gekeken. LinkedIn en moederbedrijf Microsoft worden uitgesloten van de lijst. Voor de lijst van 2018 werd gekeken naar data tussen februari 2017 en februari 2018.

Amazon

Amazon staat dit jaar dus bovenaan de lijst. “We denken nog steeds als een startup”, vertelt Jeff Wilke, CEO van “wereldwijde klanten” die over 90 procent van de werknemers gaat, aan LinkedIn. Dat verklaart onder meer waarom de webwinkel tegenwoordig ook investeert in drones en industriële robots.

Het verschil op de werkvloer is echter groot in contrast met Google. Waar Google klimwanden en gratis cafés heeft, heb je bij Amazon frisdrankautomaten en standaard bureau’s. “Je vindt hier geen marmeren vloeren”, aldus Wilke. “We willen geen geld uitgeven aan dingen waar klanten niet voor willen betalen.”

De top 3 wordt afgerond door Alphabet – het moederbedrijf van Google – en Facebook.