LIT is activity tracker voor extreme sports fanaten

Te gek zo’n Fitbit en helemaal goed zo’n Fuelband, maar ze richten zich toch vooral op de alledaagsheid der dingen. Bij NZN Labs bedachten ze een logisch tegengeluid: de LIT. De kleine wearable is een activity tracker voor extreme sporters zoals motorcrossers, snowboarders of surfers.

Het aantal stappen wat je zet bij houden: check. Je slaap monitoren: jep. Het is een standaardlijstje wat je voor de meeste activity trackers wel kunt afvinken. Maar hoe zit het met het meten van de hoogte van je jump tijdens het snowboarden? Of de tijd die je in de lucht doorbracht en het aantal spins dat je maakte?

We want to do with activity monitors what GoPro did with digital cameras,” alsdus founder Ricardo Camargo in onderstaande introductievideo:

LIT- Full Indiegogo Campaign Video from NZN Labs, Inc. on Vimeo.

Om de extreme omstandigheden te kunnen overleven, moet de wearable ook wel stevig gebouwd zijn. Het apparaatje is schok- en waterbestendig en uiterst draagbaar. Je kunt hem in een armband als een soort horloge dragen, maar hem ook los in je zak vervoeren.

Vroege vogels leggen nu al vast beslag op een LIT voor $99 via deze Indiegogo-campagne. Wanneer de funding is bereikt en de LIT in productie gaat zal hij voor $149 op de markt verschijnen. Daarmee plaatsen de producenten hem direct in het hogere segment met bijvoorbeeld de Fuelband, Jawbone UP en Bodymedia armband.

580x380_NZN_IGG_2