Live evenementen volgen op Twitter met Moments

Twitter Moments

Een dag geleden maakte Twitter-oprichter Jack Dorsey bekend dat hij de nieuwe CEO wordt van Twitter. Vandaag komt het social media-platform met een nieuwe functie, genaamd: Twitter Moments. De functie moet het makkelijker maken om evenementen te volgen.

Momenteel is de functie enkel te gebruiken in de Verenigde Staten; en zij krijgen een extra knop te zien in de Twitter-app. Via Moments kun je zien wat er getweet wordt rondom televisieseries, sportwedstrijden, nieuws en andere gebeurtenissen. De nieuwe functie legt de nadruk veel meer op het visuele: het geeft video’s, gifjes en afbeeldingen over het gehele scherm, met de tekst minder opvallend onderin.

Twitter Moments

Wat je te zien krijgt bepaald Twitter, zij houden bij welke Tweets bij bepaalde evenementen komen te staan. Het grote voordeel is dat je niet allerlei accounts hoeft te volgen om van één gebeurtenis relevante tweets te zien. Zoals je op de gif kunt zien laat de onderste balk zien hoever je bent in een bepaald moment. Moments zullen overigens ook te zien zijn buiten de app, met een speciale code kunnen websites de momenten tonen.

Naast Twitter zullen de Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue en Washington Post ook hun eigen momenten kunnen samenstellen. Vermoedelijk is dit onderdeel van een nieuw verdienmodel van Twitter, dat voorheen aangaf moeite te hebben met het binnenhalen van geld.

Twitter Moments