Live Transcribe op Android schrijft nu ook geluiden om je heen uit

Android Q

Google wil met zijn oplossing Live Transcribe een brug bouwen tussen doven en slechthorenden, en mensen die wel kunnen horen, door gesproken tekst in real-time uit te schrijven. Maar er gebeurt natuurlijk veel meer in de wereld dan alleen praten. Live Transcribe op Android kan daarom nu ook geluiden om je heen uitschrijven.

Live Transcribe is beschikbaar op alle Android-apparaten en zorgt dus voor real-time transcripties van gesprekken. Met de update, die volgende maand uitgerold wordt, komen er echter nieuwe functies bij.

Allereerst toont Live Transcribe vanaf nu geluiden om je heen, naast alleen de gesproken tekst van anderen. Blaft er dus een hond, dan zie je dat op je scherm. Klopt er iemand op de deur, dan zie je dat ook. Op die manier moeten mensen die doof of slechthorend zijn een beter beeld krijgen van wat er in de wereld gebeurd.

Google-Live-Transcribe

Gesprek opslaan

Daarnaast wordt het mogelijk om transcripten te kopiëren en op te slaan. Sla je de tekst op, dan wordt deze drie dagen lang lokaal op je apparaat bewaard. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn als je een taal leert en het gesprek nog even na wilt lezen, of als je een journalist bent die op deze manier aan een interview werkt.

Foto: Shutterstock.com