Binnenkort kun je ook livestreamen in 360 graden op Facebook

Livestreamen op Facebook krijgt binnenkort nog meer mogelijkheden. Daarover schrijft Recode. Het wordt namelijk mogelijk om 360-gradenvideo’s direct in de News Feed te streamen. Niet geheel verrassend, want deze video’s zijn perfect om te bekijken in virtual reality en Facebook is de eigenaar van Oculus. Mensen enthousiast krijgen voor VR past dus perfect bij het beleid van Facebook.

Bovendien zijn de livestreams een groot onderdeel binnen Facebook geworden. Het sociale medium betaalt merken en beroemdheden om livestreams te verzorgen en heeft livestreaming overal in zijn dienst verwerkt. Het platform verder uitbreiden is daarmee een logische stap. En de mogelijkheid om ‘normale’ 360-gradenvideo’s te bekijken zit ook al in Facebook, dus de toevoeging is relatief simpel.

Zoals gezegd heeft ook virtual reality naar alle waarschijnlijkheid wat met de uitbreiding te maken. Opvallend is echter dat de 360-gradenvideo’s, genaamd Live 360, van Facebook niet te bekijken zijn met een VR-headset. Je ziet ze alleen in de News Feed.

National Geographic

Vandaag is de eerste video al te bekijken, namelijk één van National Geograhic. Die stream om 20:00 uur vanavond. Andere pagina’s en accounts krijgen de optie vanaf volgend jaar.

De grote uitdaging is dat 360-gradencamera’s de mogelijkheid om livestreams te maken moeten gaan ondersteunen. Op dit moment kun je met de camera’s van consumenten, zoals de Samsung Gear 360, enkel video’s opnemen en vervolgens uploaden.