Livestream Burning Man dit jaar te volgen via Ustream

In Nederland mag deze week ‘het nieuwe schooljaar’ weer keihard begonnen zijn, in Silicon Valley zal het op dit moment nog knap rustig zijn. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de complete techscene zich deze week richting arts & crafts festival Burning Man heeft begeven, dat plaats vindt midden in de Nevada woestijn. Goed nieuws voor de thuisblijvers: Ustream besloot dit jaar voor het eerst een livestream van het evenement uit te zenden via zijn website.

In Nederland is Burning Man vooral bekend van een item in een reisprogramma van Floortje Dessing. In de beelden zagen we hoe duizenden Amerikanen éénmaal per jaar een complete stad bouwen midden in de woestijn. Caravans uit alle windstreken positioneren zich als een soort graancirkel rondom een enorme graanpop, die aan het einde van het festival, a.s. zaterdag 30 augustus, in brand wordt gestoken.

Burning-Man

Op het festival terrein zelf tref je de meest vreemde kunstinstallaties en apart uitgedoste bezoekers. Om je over het enorme terrein te verplaatsen gebruiken de meeste aanwezigen een fiets. Kortom, een event om of één keer in je leven mee te maken, of gewoon thuis op de laptop te bekijken, via deze Ustream dus.