Wat vindt Edward Snowden van Trump? Via deze livestream hoor je dat vanavond!

Vorige week werd bekend dat Edward Snowden via een videoverbinding vragen gaat beantwoorden. Dat evenement vindt vanavond rond half elf plaats in Pathé Tuschinski in Amsterdam, na de Nederlandse première van de film ‘Snowden’. Kun je er niet bij zijn? Niet getreurd, want de gehele livestream Edward Snowden is ook live te volgen op het internet.

De klokkenluider beantwoordt vanavond vragen over de impact van Trump als president op onderwerpen als privacy, burgerrechten en data. Interessante vraagstukken, want de kans bestaat dat Donald Trump flink wat invloed gaat hebben op de techindustrie. De vragen die gesteld worden, konden eerder worden ingediend via social media via #vraagsnowden. Politicoloog Roderick Veelo legt een selectie van die vragen aan hem voor.

Ook Phil Zimmerman is aanwezig bij het evenement. Hij bedacht de PGP-versleuteling, waardoor Snowden contact kan onderhouden met journalisten en veilig kan communiceren via e-mail. Snowden zelf geeft ook nog een aantal tips over hoe je jezelf kunt beveiligen.

Livestream Edward Snowden

Ook wij zijn vanavond aanwezig bij het evenement en doen uiteraard verslag van de interessante dingen die Snowden te melden heeft. Wil je vanavond live meekijken? Dan kun je het evenement vanaf ongeveer 22.30 uur (Nederlandse tijd) volgen via de website van Startpage, die het evenement organiseert.