Livestream Openingsceremonie Olympische Spelen in Rio vannacht te zien bij de NOS

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio belooft meteen een latertje te worden: De livestream van het event begint namelijk pas vanavond om 1.00 ’s nachts! Gelukkig kun je de stream echter gewoon vanuit je luie bedje kijken: De NOS zendt namelijk een livestream openingsceremonie uit via zijn (mobiele) website en app.

Livestream Openingsceremonie

Ook Nederland 1 doet live verslag van de openings ceremonie in Rio, of je volgt het liveverslag via Radio 1, de diverse digitale kanalen van de NOS of 1 van de 14 livestreams. Het programma op televisie wordt voorafgegaan door een uitzending van Studio Sport en het sportprogramma NOS Rio Live met presentatoren Dione de Graaf en Herman van de Zandt.

Via Google kun je de Olympische Spelen ook live volgen: De zoekdienst geeft onder meer het sportprogramma weer van individuele sporters als je daar op zoekt, en uitslagen op de verschillende onderdelen. Het programma van alle Nederlandse sporters is ook te bekijken via de TeamNL app, of één van deze andere Olympische Spelen apps.

Schermafbeelding 2016-08-04 om 14.13.48

Eerste Nederlandse sporters in actie

Ondertussen zijn de eerste sportieve activiteiten al geleverd in Rio: Het voetbaltoernooi begint traditiegetrouw altijd al een paar dagen voor de start van de Olympische Spelen en daar zijn dus al enige landenteams in actie gekomen de afgelopen paar dagen.

De eerste Nederlandse sportprestatie wordt vanmiddag al geleverd, dan komen onder meer Mitch Dielemans, Rick van der Ven en Sjef van der Berg in actie op het onderdeel Handboogsport. Morgen beginnen we echt, en kan Nederland gelijk voor de medailles gaan in de wielerwedstrijd op de weg met Tour de France favorieten Wout Poels, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Tom Dumoulin.

Daarnaast komen de Nederlandse hockeymannen, vollebalvrouwen, handbaldames, de Nederlandse zwemploeg, beach volleybalheren, judoka en niet te vergeten Epke Zonderland (turnen) en Robin Haase (tennis) morgen in actie. Het belooft dus gelijk een heel mooi sportweekend te worden.