Livestream sluitingsceremonie Olympische Spelen in Rio vannacht te zien bij de NOS

Ruim twee weken lang hebben we genoten van sportieve hoogtepunten en dieptepunten. Van de extreem spannende finishbij het Marathonzwemmen die zorgde voor de gouden plak van Ferry Weertman, tot de val van Epke Zonderland bij de rekstokfinale. Vannacht komt er een einde aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Om het goed af te sluiten is er vannacht een officiële afsluiting. En die kun je thuis gewoon volgen dankzij de livestream sluitingsceremonie die de NOS uitzendt.

De NOS heeft de afgelopen twee weken natuurlijk al uitgebreid verslag van de Olympische Spelen in Rio. Terwijl er soms kritiek was op de televisie-uitzending heeft de NOS op internet met zijn website en app al zijn records van eerdere Spelen verbroken. Via maar liefst 14 livestreams kon je live genieten van bijna iedere sport. En achteraf kon je uiteraard alles terugkijken. Dagelijks kwamen er daarom bijna een miljoen mensen naar de NOS site!

Livestream sluitingsceremonie

Vannacht zendt de NOS nog één keer live uit vanuit Rio de Janeiro. Om 1:00 uur begint namelijk de officiële afsluiting van de Olympische Spelen 2016. Deze kun je bekijken op tv, maar de kans is groot dat je al in bed ligt en dan is een livestream op je telefoon of tablet misschien handiger.

Daarvoor heeft de NOS de livestream sluitingsceremonie in het leven geroepen. Je vindt hem op de speciale Rio-site van de NOS of in de app. Eventueel kun je hem ook bekijken via de Apple TV.

Livestream sluitingsceremonie bekijken via de NOS

Laatste keer

Met de sluitingsceremonie neemt de NOS ook meteen afscheid van de uitgebreide online uitzendrechten van de Olympische Spelen. Tijdens de Winterspelen in 2018 heeft Discovery met Eurosport de uitzendrechten in handen.

De NOS krijgt wel sublicentie om fragmenten uit te kunnen zenden op tv en online besteden ze er ook zeker aandacht aan besteden. De veertien livestreams zullen echter tot het verleden behoren. En het is nog onduidelijk of Eurosport deze ook allemaal aan gaat bieden. Hoe het er online bij de NOS in 2018 precies uit gaat zien is nog onduidelijk.