YouTube ondersteunt vanaf nu livestream in 4K

4K is misschien nog niet doorgebroken bij het grote publiek, maar er wordt wel steeds meer in deze resolutie aangeboden. YouTube sluit zich daar nu bij aan door livestreams in 4K aan te bieden, schrijft de website op haar blog. De eerste stream in deze resolutie is vannacht te bekijken.

De nieuwe resolutie is beschikbaar voor alle standaard- en 360-gradenvideo’s. YouTube lijkt zich in eerste instantie vooral te focussen op het livestreamen van games. Daarmee gaat het videoplatform duidelijk de strijd aan met concurrent Twitch. Deze streamingservice heeft momenteel namelijk niet de bandbreedte om 4K-streaming aan te bieden. Google hoopt dan ook dat veel gebruikers van Twitch naar YouTube komen om hier livestreams te bekijken en te uploaden. Of dat gebeurt is natuurlijk nog maar de vraag, want zoals gezegd is 4K nog niet bij iedereen een standaard. Het is dus afwachten of dit genoeg impact heeft om Twitch inderdaad leeg te trekken.

Vannacht is de eerste stream in 4K te zien. Om twee uur ’s nachts (Nederlandse tijd) is de jaarlijkse Game Awards te bekijken via YouTube. Die stream kun je hieronder live bekijken.