Londen voorziet alle publieke fietsen met speciale laserlamp

Na een geslaagd experiment met 250 fietsen, heeft de transportafdeling van Londen besloten om alle 11.500 huurfietsen in de stad uit te rusten met een laserlamp. Deze lamp projecteert een fietssymbool zes meter voor de fiets en functioneert zowel als lamp en waarschuwingssymbool voor automobilisten en voetgangers.

De door Santander gesponsorde fietsen worden in het begin van 2016 allemaal uitgerust met de nieuwe lamp. The Blaze Laserlight project moet ervoor zorgen dat fietsers veiliger zijn in de drukke stad: automobilisten kunnen ruim van te voren zien als er een fietser aankomt.

Santander betaalt de meeste kosten van het project, 768.000 pond van de totale 860.000 pond. De rest wordt betaald door de stad, die laten weten dat het project een welkome toevoeging is vanwege de drukte in de binnenstad. Hierdoor ontstaan vaak onveilige situaties voor fietsers.

Het project is ontwikkeld door Emily Brooke, oprichter van Blaze, een startup uit Londen die fietsen veiliger probeert te maken. De laserlampen waren haar afstudeerproject aan de Oxford University.