LOST iN toont je alle hotspots van je bestemming direct bij aankomst

We hebben het in onze vakantiespecial over meerdere smartphone-apps die je toegang bieden tot zo’n beetje iedere toeristische trekpleister in de buurt, maar soms heb je niet de tijd om ieder hoekje van een stad te doorzoeken. Soms wil je alleen de absolute hoogtepuntjes alleen bezoeken – en dan komt LOST iN verdraaid goed van pas. In deze app vind je alle populaire, nabijgelegen toeristentrekkers.

banner-boven-2-liveforward

LOST iN is eigenlijk een soort Lonely Planet-vakantiegids, maar dan wordt hij gevuld door locals. Inwoners van de stad die je bezoekt, geven je de beste tips en zetten ze op een handige kaart met duidelijk icoontjes. Daarnaast kun je de tips ook per categorie filteren en kun je per local zien welke tips hij of zij heeft gegeven.

Het is geen oneindige lijst, zoals je in apps als Yelp tegenkomt, maar je krijgt echt de beste restaurantjes, winkels, musea en andere locaties getipt. En doordat locals de selectie hebben gemaakt, kom je niet terecht op de plekken waar alle toeristen heengaan. Je krijgt dus echt een andere kant van de stad te zien.

De locaties in de app zijn voorzien van een korte omschrijving en mooie foto’s. Heb je een leuke plek gevonden om te bezoeken? In de app vind je basisinformatie zoals de exacte locatie, maar ook een knop om meteen een Uber te bestellen. Met een ouderwets telefoonnummer kun je naar de locatie bellen als je iets wil vragen of een reservering wilt plaatsen. Ook kun je locaties opslaan die je later nog wilt bezoeken.

LOST iN

Steden en prijs

De stadsgidsen van LOST iN zien er fraai vormgegeven uit, maar het aanbod is helaas nog wel beperkt. Op dit moment vind je in de app alleen informatie over Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Ibiza, Londen, Los Angeles, Milaan, New York, Parijs, Stockholm en Wenen. Daarmee zijn veel populaire trekpleisters gedekt, maar hopelijk worden ook andere grote steden binnenkort voorzien van hun eigen LOST iN-reisgids.

De app is gratis te downloaden, maar bevat dan slechts een greep uit alle informatie. Op die manier kun je vrijblijvend checken of de app wat voor je is. Voor alles over jouw vakantie-adres moet je eenmalig €3,99 vanuit de app betalen – per locatie. Voor een app wellicht duur, maar met LOST iN vervang je een Lonely Planet of andere reisgids en die is waarschijnlijk vele malen duurder dan 4 euro.

LOST iN is beschikbaar voor iOS en Android.