Darth Vader speelt hoofdrol in Star Wars VR-film

Het zal vast nog een paar jaar duren totdat virtual reality de norm wordt voor grote Hollywoodfilms, maar kennelijk werkt Lucasfilm wel alvast aan een leuk projectje. Tijdens de Star Wars Celebration werd er een VR-film met niemand minder dan Darth Vader in de hoofdrol aangekondigd, meldt The Verge. In de VR-film sta je samen met de bekende Sith Lord in één kamer terwijl er scènes worden uitgespeeld. In die ruimte kan je zelfs dingen oppakken of openen, waardoor je een directe invloed hebt op het verhaal.

De film zal worden geschreven door David S. Goyer. Dat is niet de minste: hij was ook verantwoordelijk voor The Dark Knight en Man of Steel. Kennelijk zal de VR-film anders in elkaar steken dan je zou verwachten, beschrijft hij:

Deze ervaring zal plaatsvinden in een ‘persistente’ wereld, die wisselt tussen dag en nacht en verschillende weersomstandigheden. Deze wereld blijft zelfs doorgaan als de ‘bezoeker’ het verhaal voor het eerst heeft meegemaakt.

Wanneer de film uitkomt? Dat moet nog eventjes blijken. Kennelijk wordt er al zeker een jaar of twee aan gewerkt, dus het lijkt er op dat het project al verder is gevorderd dan je zou denken. En het lijkt een ideale film om later dit jaar naast Rogue One uit te brengen.