Lumo Lift: Nieuwe wearable corrigeert je houding maar meet ook je calorieverbruik

Na de Lumoback, een band voor om je middel die een slechte houding van je rug constateert, is er sinds vandaag ook de Lumo Lift: Een wearable die je op je kleding draagt en de houding van je schouders in de gaten houdt. Net als zijn voorganger trilt de LumoLift als je een slechte houding aanneemt, en motiveert je zo om rechtop te gaan zitten of staan.

Maar de Lift is meer dan alleen een corrigerende buzzer. Net als andere activitytrackers houdt hij bij hoeveel stappen je zet en calorieën je verbrand. Je kunt de Lift vast maken op je kleding dankzij de twee lossen delen die magnetisch zijn. Je ziet hem dus bijna niet zitten, als je hem bijvoorbeeld in de kraag van je jasje vast maakt. Voor wie de Lift wel in het zicht wil dragen is het apparaat verkrijgbaar in tal van vrolijke kleuren.

LumoLift_set1-1_630_wide

In onderstaande video is goed te zien hoe het apparaat precies werkt. De Lumo Lift kost nu, tijdens de crowdfunding periode, slechts $59. De eerste exemplaren worden dit voorjaar verscheept, de consumentenadviesprijs zal dan rond de $99 liggen.