Lylo: de slimme router voor smart homes – met adblocker

Zolang het koppelen en laten samenwerken van slimme apparaten nog een van de grootste ergernissen van smart homes is, proberen bedrijven daarop in te springen met een slimme hub. Zo ook Oneby. Het Belgische bedrijfje heeft een router ontworpen die werkt met verschillende apparaten en is een kickstartercampagne gestart om het product op de markt te brengen.

De router heet Lylo en de makers noemen het ding ‘het brein van je huis’. Het apparaat ondersteunt onder andere bluetooth- en wifiverbindingen. Met een aanraking van de Lylo kunnen apparaten gekoppeld worden. Dat kan ook tijdelijk, zodat wifi makkelijk met gasten gedeeld kan worden.

Ook is de wifitoegang voor alle apparten tussen bepaalde tijdstippen te blokkeren (handig voor je nachtrust), kun je het surfgedrag van je kinderen beperken en zit er ook nog een adblocker ingebouwd.

Dat klinkt veelbelovend, maar of Oneby het streefbedrag van 150.000 euro gaan binnenhalen, is nog maar de vraag. In minder dan drie weken tijd moet de Lylo nog ruim 90 procent bij elkaar zien te krijgen. Mocht dat onverhoopt toch nog lukken, dan verwacht Oneby dat het de slimme routers in oktober kan versturen.