Maak een adembenemende virtuele rondleiding door de Sixtijnse Kapel

Voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad moet je in de zomerperiode vaak behoorlijk lang in de rij staan. Maar goed nieuws voor als je daar geen zin in hebt, of geen genoeg kunt krijgen van Michelangelo’s meesterwerk: Vanaf nu kun je de Sixtijnse Kapel namelijk ook online bezoeken.

Via deze interactieve experience kun je 360 graden rondkijken in de kapel, waar Michelangelo ruim 4 jaar van zijn leven aan werkte in opdracht van de toenmalige Paus. Normaal mag je de kleurrijke en enorme fresco’s niet fotograferen, en dus is het extra bijzonder dat je ze nu virtueel uren achtereen kunt bewonderen.

sixtijnse-kapel

Om de kwaliteit van de fresco’s te waarborgen is het normaal behoorlijk donker in de kapel, om nog maar te zwijgen van de drommen toeristen die er ronddrentelen. Nu kun je dus zonder dat je aangestoten wordt, maar ook zonder dat je kramp in je nek krijgt, naar de roemruchte fresco’s van de profeten op het plafond kijken. Je kunt er zelfs tot in detail op inzoomen.

Eerder dit jaar werd bekend dat het Vaticaan hard werkt om al zijn bibliotheek archieven te digitaliseren. Het lijkt er op dat dat nu ook met zijn indrukwekkende kunstcollectie gaat gebeuren, een hele mooie ontwikkeling.