Maak een Game Boy van je smartphone met de Smart Boy

Smart Boy

Het begon vorig jaar als een 1 aprilgrap, maar nu is het bijna werkelijkheid geworden: eind dit jaar heb je de mogelijkheid om jouw smartphone in een Game Boy te veranderen. Hyperkin Lab heeft een add-on gemaakt voor Android-telefoons genaamd de Smart Boy.

Natuurlijk, de gemiddelde game-fan weet dat je op je telefoon eenvoudig een emulator kunt draaien om je favoriete Game Boy- en Game Boy Color-spellen te spelen. Maar die echte oude cartridges die je in de apparaten moest plaatsen, daar heb je vrij weinig aan als je alleen met je smartphone speelt. Tenzij je de Smart Boy gebruikt. Hiermee kun je die oude cartridges namelijk wel in je smartphone plaatsen.

Het idee is vrij simpel: je plaatst je telefoon in het apparaat en bent klaar om klassieke games als Pokémon Red en Blue te spelen. Het apparaat is nu overigens alleen te gebruiken met Android KitKat (4.4.4), dus iOS-gebruikers hebben helaas nog even pech. Hoe de software precies werkt, is overigens nog niet bekend. Het is dus nog even de vraag hoe het apparaat straks precies samenwerkt met je smartphone.

Ontwikkelaarsversie

De eerste Smart Boys die te koop zijn, zijn bedoeld voor ontwikkelaars. Hyperkin Lab geeft flinke korting op de Smart Boy aan iedereen die de bijbehorende app en firmware kan verbeteren. Beide onderdelen zijn open source, waardoor je je eigen versies kunt uploaden naar het forum.

De Smart Boy Developer Kit is nu voor zestig dollar te reserveren via de website van Hyperkin Lab. Naar verwachting wordt het apparaat vanaf 1 december verscheept.