Maak een eigen soundtrack voor al je foto’s met Mhoto

Als een beeld meer zegt dan 1000 woorden, hoeveel is een afbeelding met muziek dan wel niet waard? App Mhoto onderzoekt deze vraag door foto’s te voorzien van een uniek achtergrondmuziekje.

Iedere digitale foto of afbeelding kan door Mhoto geanalyseerd worden. Gebaseerd op kenmerken van de foto als helderheid en kleur, maakt de app een muzikaal thema voor de foto. Omdat geen foto gelijk is, is ook de muziek gemaakt door Mhoto voor iedere foto anders. Mede-oprichter Daniel Ketter zegt hierover:

These characteristics [color, hue, brightness, etc.] are sent to our sound engine, which interprets these as performance input. The sound engine is loaded with sounds, performances and other musical cues which allow it to compose a complete song fitting the photo’s mood.”

De gebruikte technologie biedt erg interessante kansen. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde ringtone voor al je contacten gebaseerd op profielfoto’s. Of een diashow van vakantiefoto’s met de perfecte soundtrack. Of een eigen remix door foto’s te bewerken of verschillende foto’s met ieder een ander nummer achter elkaar te plaatsen.

De algoritmes om passende muziek bij een foto te maken komt niet van de minste producer. Onder meer producer Dub Killer, die ook geproduceerd heeft voor Miley Cyrus en Selena Gomez, heeft meegewerkt aan dit project. Het bedrijf meldt daarnaast dat het mogelijk is om gespecialiseerde soundtracks gebaseerd op het werk van een producer te maken. Dus, mochten bijvoorbeeld Dr. Dre en Timbaland hun medewerking verlenen aan Mhoto, dan is het mogelijk om je eigen themasong van je favoriete producer te krijgen!

Momenteel is de app nog in de beta-versie. Aanmelden als tester kan hier. Deze app lijkt een geheel nieuwe ervaring te kunnen bieden voor het kijken van foto’s. Iets om in de gaten te houden!