Maak nu je eigen lightsaber uit Star Wars

Het lichtzwaard, ook wel lightsaber genoemd, uit Star Wars komt eindelijk tot leven. Het futuristische zwaard uit de populaire filmserie wordt op de markt gebracht door speelgoedfabrikant Hasbro.

Het bedrijf lanceert het lichtzwaard en diverse losse componenten zodat kinderen (en volwassenen) hun favoriete Star Wars wapen kunnen maken. Dat heeft Hasbro tijdens de Toy Fair in New York bekend gemaakt. Vanaf nu kunnen kinderen eindelijk hun favoriete Jedi of Sith figuur naspelen.

Het grote voordeel van de Bladebuilders, zoals de zwaarden heten, is dat ze volledig aanpasbaar zijn naar eigen wens. Zo zijn er diverse handvatten en connectors te verkrijgen waardoor je het zwaard kan aanpassen naar het zwaard van een ander Star Wars personage.

lightsaber-components-964x644

De zwaarden zullen verkrijgbaar zijn voor kinderen ouder dan vier jaar. Het starterspakket van 49,99 dollar bevat de populaire Jedi Master Lightsaber. Je krijgt dan één lightsaber met lichten en geluiden, een uitbreidingshandvat, twee elleboogconnectoren, een dual connector en een kruis connector.

Daarnaast kun je drie uitbreidingspakketten aanschaffen tegen een verschillende prijzen. De pakketten zorgen ervoor dat je het starterswapen geheel kunt aanpassen. Zo kun je onder andere het licht en het geluid van het wapen veranderen. De drie pakketten richten zich ieder op andere personages, zodat je van te voren goed moet kijken welk personage je wilt naspelen.

De Bladebuilders zullen vanaf aankomend najaar op de markt verschijnen. Hiermee zullen de zwaarden nog voor de lancering van de nieuwe Star Wars film te verkrijgen zijn. Op 18 december verschijnt Star Wars Episode VII – The Force Awakens.