Maak thuis je eigen cocktail met robot Monsieur

Bespraken we vorige week al JAMES, de barman van de toekomst, met de Monsieur is het niet eens meer nodig om naar een bar te gaan voor een cocktail. Monsieur is een cocktailrobot, die een drankje precies zo maakt als jij dat wilt.

Monsieur is gemakkelijk te bedienen. Uit een menu kun je een drankje kiezen, gesorteerd op thema. Bij de naam van de cocktail staat een afbeelding, zodat je weet wat je kunt verwachten. Bij thuisgebruik is dit menu te vinden op de bijbehorende app. De Monsieur voor commercieel gebruik is wat groter en heeft een touchscreen waarop het menu te vinden is.

b5007e9de7f7079977a5e7f1f002af84_large

De robot is in staat om patronen te herkennen. Hierdoor kan de cocktailmachine leren welke drankjes je het lekkerst vindt en aanbevelingen doen, of de sterkte van de cocktail per persoon aanpassen. Ook kan het apparaat opmerken wanneer een ingrediënt bijna op is. Je krijgt dat automatisch een berichtje!

Monsieur verzorgt dan wel een alcohol voor een feestje, maar vergeet niet dat de feestgangers ook weer naar huis moeten. De robot houdt namelijk bij hoeveel drankjes je gehad hebt en biedt de mogelijkheid om contact op te nemen met een taxibedrijf.

De Monsieur is momenteel nog niet in productie. De mini-versie voor thuisgebruik is op Kickstarter te pre-orderen voor 1499 dollar, de commerciële versie voor 2299 dollar.