Maak vanaf nu je boodschappenlijst met Siri in Albert Heijn app

Boodschappen lijstjes maken op papier of in een aparte app is vanaf vandaag niet meer nodig. Albert Heijn koppelt namelijk de Apple spraakassistent Siri aan haar eigen apps. Hiermee is de supermarkt de eerste retailer in Nederland die Siri aan een eigen applicatie koppelt.

Lijstjes afvinken met Siri

Klanten van de Albert Heijn konden al een boodschappen lijstje maken in de Appie app van de supermarkt. Vanaf vandaag hoeven zij niet meer eerst de app te openen om boodschappen toe te voegen. Dit kan namelijk direct door op de homeknop van je iPhone of iPad te drukken. Zo start je namelijk Siri, en vervolgens hoef je niet meer te doen dan het simpelweg uitspreken van je boodschappen. De boodschappen worden direct toegevoegd aan de lijst in Appie, waarna je kunt beslissen hoe je je aankoop wil doen: in de winkel, bestellen, thuis laten bezorgen of ophalen.

Je kunt verder nog veel meer met de nieuwe functie. Het is niet alleen mogelijk om producten klaar te zetten in je lijstje, je kunt ook het gewenste aantal aangeven of producten doorstrepen. Ben je vergeten wat je de vorige keer allemaal hebt toegevoegd? Dan kun je simpelweg “Wat heb ik op mijn lijst in Appie?” aan Siri vragen en je krijgt het antwoord.

Innoveren met boodschappen

Het is niet de eerste keer dat Albert Heijn innoveert op gebied van boodschappenlijstjes. Zo konden klanten van de supermarkt al recept voorkeuren opgeven bij de Allerhande Chatbot. Zo hoef je nooit meer zelf een recept op te zoeken. Ook het bedenken van welke producten je nodig hebt, is niet meer nodig. De supermarkt zet namelijk speciaal voor jou een persoonlijke boodschappenlijst klaar op basis van vorige aankopen.