Kunstmatige intelligentie gaat chatgesprekken op Twitch modereren

twitch

Op Twitch, de dienst waarop gamers kunnen livestreamen terwijl ze gamen, wordt vaak gescholden en gedreigd. Het is een serieus probleem, waar het bedrijf uiteraard graag een oplossing voor wil bieden. Nu kun je sowieso als streamer de chat zelf modereren, maar dat is behoorlijk wat werk. Bovendien wil je waarschijnlijk niet constant al die gesprekken in de gaten houden, omdat je druk bent met spelen. Daarom gaat het Twitch het nu voor zijn gebruikers doen, meldt het bedrijf op haar website. Met de AutoMod-feature wordt “ongepaste content” uit je streamchat gehouden.

AutoMod is een combinatie van diverse kunstmatige-intelligentie-technologieën, zoals machine learning en natural language processing. Hierdoor gaat de moderatie veel verder dan een woordenfilter en kunnen gebruikers ook niet via emoticons of een slim gebruik van karakters ongepaste content kunnen plaatsen.

Daarnaast kun je als streamer instellen hoe netjes je jouw chat wilt houden. Komt er een bericht langs dat in tegenstrijd is met deze instellingen, dan wordt deze in een wachtrij vastgehouden. Jij of je moderators kunnen vervolgens bepalen of het bericht doorgelaten moet worden of juist niet.

Twitch AutoMod

AutoMod is op dit moment beschikbaar in het Engels, maar er is ook een bètaversie voor Europese talen. De feature kun je aanzetten bij je instellingen.