Machine learning-software TensorFlow kan nu veel sneller trainen

Tensorflow

Bepaalde modellen die gebruik maken van TensorFlow, de open source machine learning-software van Google, kunnen dankzij een nieuwe update binnen enkele uren getraind worden, in plaats van enkele weken.

Gisteren updatete Google TensorFlow namelijk zo, dat het nu mogelijk is om de benodigde rekenkracht te verspreiden over meerdere computers. Apparaten kunnen dan parallel aan elkaar werken, waardoor het trainen van een model veel sneller gaat. Volgens Google is dit één van de meest gevraagde verzoeken van ontwikkelaars die gebruik maken van de software. Het bedrijf komt hen met deze update dus tegemoet, want het beweert dat sommige modellen die voorheen weken nodig hadden om getraind te worden, nu in enkele dagen of zelfs uren hetzelfde resultaat kunnen bereiken.

Daardoor wordt het voor ontwikkelaars ook aantrekkelijker om complexere modellen met TensorFlow te gaan trainen. Voor deze grote projecten lanceerde Google vorige maand Google Cloud Machine Learning, waar ontwikkelaars gebruik kunnen maken van verschillende API’s.

Google maakte TensorFlow in februari van dit jaar open source. Ontwikkelaars die met de software aan de slag willen, kunnen onder andere gebruik maken van de spraakherkenning van de zoekmachine en de zelflerende technologieën uit Google Now en Google Photos. Ook heeft Google een zandbak gemaakt, waarmee je in je browser met de software kunt spelen.