Goed nieuws voor Pokemon Go fans: Magic Leap augmented reality-bril binnenkort te koop

De AR-startup Magic Leap is in nevelen gehuld. We weten dat ze werken aan een augmented reality bril en dat onder andere Google er vele miljoenen aan investeringsgeld in heeft gestoken, maar hoe die bril eruitziet? Niemand weet het. Dat zal vermoedelijk niet heel lang meer het geval zijn, want kennelijk staat de Magic Leap op het punt om onthuld te worden. Volgens Magic Leap-CEO Rony Abovitz worden op dit moment de laatste foutjes uit het productieproces gehaald, zodat de massaproductie ook al bijna van start kan gaan.

Dat vertelde Abovitz volgens Reuters op een technologieconferentie in het Amerikaanse Aspen. Wanneer de Magic Leap-bril precies onthuld zal worden is onduidelijk, maar lang zal het volgens hem niet meer duren. Probeer alleen niet te hard van stapel te lopen: Abovitz beloofde in oktober vorig jaar namelijk precies hetzelfde, waarna het maandenlang stil bleef.

De bril van Magic Leap moet virtuele objecten in de echte wereld gaan tonen. Zo zie je bijvoorbeeld strepen op de weg die jou de juiste kant op wijzen, of 3D-personages in de stad als je een game speelt. Volgens Abovitz is de bril ideaal voor spellen zoals Pokémon Go:

Met een Magic Leap zou ik Pokémon zien zoals ik ook echte mensen zie. We vinden het geweldig wat ze met die game doen. Ze staan aan het voorfront van een compleet nieuwe toekomst.

Of Pokémon Go ook op Magic Leap zal verschijnen is uiteraard nog de vraag.