Magic Leap haalt bijna 800 miljoen dollar op voor augmented reality-bril

Magic Leap

Magic Leap. Het is één van de meest interessante startups van dit moment, al weten we eigenlijk nog steeds niet helemaal precies waar ze mee bezig zijn. Het bedrijf werkt aan een augmented reality-headset, maar hoe die eruit ziet en/of precies werkt, is nog steeds onduidelijk. Ondertussen wordt er massaal in het bedrijf geïnvesteerd. 794 miljoen dollar heeft Magic Leap opgehaald tijdens een nieuwe investeringsronde.

Eerder stopten onder meer Google en Qualcomm al geld in het bedrijf. Zij deden dat nu opnieuw, maar de grootste investeerder is nu het Chinese Alibaba. Met dit geld kan Magic Leap doorgaan met de ontwikkeling van hun technologie tot een product dat ook daadwerkelijk op de markt kan komen. En dat zou zo maar eens nog dit jaar kunnen gaan gebeuren, gezien uitspraken van CEO Rony Abovitz afgelopen najaar.

Overigens zijn er inmiddels al wel wat mensen die de technologie van Magic Leap hebben mogen ervaren. En eigenlijk is tot nu toe iedereen onder de indruk.

Magic Leap is niet de enige die druk bezig is met augmented reality. Microsoft is al een tijd bezig met de Hololens. Daarbij is er wel kritiek op het beperkte blikveld van de projecties en de accuduur van de bril. En het zou zomaar zo kunnen zijn dat Apple ook wat van plan is op dit vlak. Apple zou inmiddels een team hebben, waarvan in de media veel wordt geroepen dat het bezig is met virtual reality, maar er zitten ook augmented reality-specialisten is dat team.