Maker van The Matrix onthult geheim achter de groene code

The-Matrix

Iedereen weet wel dat de bekende groene code in The Matrix geen echte programmeercode is. Maar wat is het dan wel? Simon Whiteley, de maker van de code, heeft dat nu eindelijk onthuld. Dat deed hij tijdens een gesprek met CNet.

Wie goed oplet aan het begin van de film, ziet dat de groene code bestaat uit Japanse tekens. En dat klopt, want het ontwerp is geïnspireerd door Whiteley’s  vrouw, die uit Japan komt. Of beter gezegd: het is geïnspireerd door haar kookboeken.

Recepten

“Ik wil iedereen graag vertellen dat de code van The Matrix bestaat uit Japanse recepten voor sushi”, aldus Whiteley. De recepten komen uit de kookboeken van zijn vrouw, die hij blijkbaar tegenkwam toen hij bezig was met het ontwerp. Whiteley scande de karakters in en dat is de uiteindelijke bekende code die we in de film zagen. “Zonder die code, is er geen Matrix.”

Dus de volgende keer dat je naar The Matrix kijkt, hoef je je niet meer bezig te houden met wat die code nu wel is. Al is het stiekem wel een beetje jammer voor al die mensen die uren hebben besteed aan het ontcijferen van de groene tekens. Maar misschien haal je er nog wel een beetje lekkere sushi uit.