‘Makers van Minions gaan Super Mario-film maken’

Nintendo en Illumination Entertainment – bekend van de film Minions – zouden dicht bij een deal zijn voor het maken van een film over Super Mario Bros. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Ook met producent Universal Pictures zouden er gesprekken gevoerd worden.

Nintendo en Universal hebben al eerder samengewerkt. In 2015 werkten ze samen aan de bouw van Nintendo-parkdelen in twee pretparken van Universal Studio’s in Amerika en Japan.

Volgens The Wall Street Journal praten de twee bedrijven al zeker een jaar over de filmrechten van Super Mario. Vorig jaar zei Nintendo-CEO Tatsumi Kimishima zei vorig jaar bovendien al dat zijn bedrijf gesprekken voerde met filmstudio’s. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto zou volgens de ingewijden een van de producenten van de film worden, samen met Illumination Entertainment-hoofd Chris Meledandri.

Uitzondering

Als er inderdaad een film over Mario komt, is dat een uitzondering. Nintendo maakt namelijk zelden films of series van zijn spellen, met uitzondering van Pokémon. Toch is er al eerder een film over Super Mario geweest, namelijk in 1993. Die film werd echter slecht ontvangen door zowel het publiek als critici, en flopte dan ook.

Dat is voor films over spellen overigens geen uitzondering. We herinneren ons allemaal Prince of Persia, *Doom en Assassin’s Creed, om maar wat te noemen. En ook die films werden slecht ontvangen.

Maar er gloort hoop: Illumination Entertainment maakte met Minions de op een na meest succesvolle animatiefilm ooit.