Makers van watchphone Pine bezig met lijn van wearables

Neptune Computer, de startup achter ’s werelds eerste Android watch phone, de Neptune Pine, gaat een samenwerking aan met Pearl Studios voor de ontwikkeling van een lijn wearables. De eerste wearable van de lijn zal voornamelijk gericht zijn op authenticatie.

Volgens Simon Tian, de twintigjarige CEO van Neptune Computer, kan zo’n authenticatie wearable dienen als automatische sleutel om bijvoorbeeld computers, auto’s en deuren te openen: “a key to everything in your life.” Zulk soort authenticatie is een stuk veiliger dan een wachtwoord of pincode maar tegelijkertijd minder duur dan methodes zoals retina- of vingerafdrukscan.

De wearables zullen volgens Tian in elk geval geen activiteiten-trackers worden omdat de markt daar volgens hem al enigszins van verzadigd begint te raken. Het plan is om de eerste wearable van de nieuwe lijn in 2015 te lanceren. De  officiele aankondiging zal worden gedaan op de Wearable Technology Conference and Expo aanstaande maandag in Londen.

Neptune Computer legt op dit moment nog de laatste hand aan de Neptune Pine die eind maart klaar zal zijn voor verzending. De succesvolle Kickstarter-campagne die voor het product werd opgezet wist meer dan 800.000 dollar op te halen.