De makers van de Vespa hebben een robotkoffer gemaakt die je volgt

De Piaggo Group is vooral bekend van de Vespa, de scooter die half Nederland heeft. Maar nu hebben ze een nieuw product dat hun naam groter kan maken: een robotkoffertje die zowel autonoom kan rondrijden als je kan volgen, meldt het bedrijf in een persbericht.

Het gaat om de Gita, gemaakt door het nieuwe robotbedrijf Piaggo Fast Forward. De Gita kan ongeveer 18 kilo aan spullen bij zich dragen. Maar veel interessanter is dat het karretje autonoom kan rondrijden als er kaarten zijn van het gebied, of een mens automatisch kan volgen.

Dat rijden doet het apparaat overigens ook nog eens met een redelijke snelheid. De Gita kan maximaal 35 kilometer per uur rijden, veel sneller dan je kunt lopen. Daarnaast zou hij zo strak een bocht om moeten kunnen, dat hij met gemak over voetpaden rijdt. Handig als je bijvoorbeeld geen zin hebt om je boodschappen in een tas naar huis wilt slepen.

Voorlopig zien we de Gita trouwens niet over de straten rijden. Het apparaat wordt eerst getest in zakelijke programma’s. Maar later moet het wel een product worden dat je ook voor persoonlijk gebruik kunt kopen. Donderdag wordt er meer bekend over de Gita, dus dan weten we misschien wel wanneer wij er een kunnen kopen.