Code bevestigt nieuwe Apple TV met 4K en HDR

Apple is de laatste tijd niet heel goed in het bewaren van geheimen. Zo lekten eerder al gegevens over het nieuwe, randloze design van de iPhone 8 en werd bekend dat de smartphone fabrikant gebruik zal maken van gezichtsherkenning.

Eerder dit jaar gaf Mark Gurman van Bloomberg al aan dat de nieuwste Apple TV hoogstwaarschijnlijk 4K video en HDR zal ondersteunen. Nu wordt dit gerucht wederom bevestigd door Apple zelf, via de firmware van de HomePod. Ontwikkelaars konden eerder al de nieuwe features van de iPhone 8 achterhalen via de code van de firmware, maar nu heeft ontwikkelaar Guilherme Rambo iets compleet nieuws ontdekt.

4K en HDR

Rambo plaatste afgelopen weekend een screenshot van de firmware code op Twitter. Hieraan is af te lezen dat 4K videokwaliteit en HDR door de nieuwe Apple TV ondersteund zullen worden. In de code staan onder andere formats vermeld voor Dolby Vision, HDR10 en Hybrid Log-Gamma. Dit houdt in dat zelfs als je tv een beperkte compatibiliteit heeft, de verbeterde beeldkwaliteit van HDR beschikbaar zal zijn.

Apple komt enigszins laat met het ondersteunen van 4K en HDR-content. Zo waren onder andere Amazon en Google de tech-gigant al voor met het aanbieden van een mediaspeler die hogere resoluties aankan.

Foto: Shutterstock