Nederlandse startup gaat devkit VR-handschoenen dit jaar verkopen

De HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR laten ons met onze ogen rondkijken in VR, maar hoe zit het eigenlijk met onze handen? Hoewel VR-bedrijven aan de nodige gamecontrollers werken om dit mogelijk te maken, is er nog niet echt een betrouwbare manier om onze virtuele vingers te gebruiken. Daar willen de Manus VR-handschoenen verandering in brengen. Met behulp van speciale sensoren houden deze handschoenen vingerbewegingen bij, zodat je handen precies zoals verwacht in VR te zien zijn.

We horen al een tijdje over de VR-handschoenen van Manus, maar nu lijken ze er dan toch echt te komen. De Nederlandse bedenkers gaan vanaf het tweede kwartaal van 2016 een developerkit aanbieden voor 250 dollar, die vanaf het derde kwartaal wordt verzonden.

Met de developerkit kunnen ontwikkelaars hun games en andere VR-ervaringen alvast hiervoor klaarmaken. Zo kunnen er al een flink aantal games worden ondersteund voordat de uiteindelijke consumentenversie op de markt komt. De handschoenen werken alleen met VR-bril Vive, omdat ze afhankelijk zijn van de speciale kamersensoren van deze headset.

De vraag is wel: hoe lang laat de consumentenhandschoen op zich wachten? De developerkits van VR-bril Oculus Rift waren immers ook bijna vier jaar voor de uiteindelijke versie verkrijgbaar.