Nog even geduld en dan kun je een ritje maken in een Mario-achtbaan

Een ride in een Mario Kart-achtbaan of dwalen door een doolhof van groene buizen? Twee Amerikaanse pretparken krijgen binnen een paar jaar een eigen Mario-land! Het gaat om Universal Orlando Resort and Universal Studios Hollywood. Nintendo en Universal hebben de samenwerking hiervoor uitgebreid; eerder lag de focus enkel op Universal Studios in Japan.

Heel veel details zijn er overigens niet bekend. We weten nu dat deze twee pretparken een eigen Mario-gebied krijgen, maar welke attracties er precies in te vinden zijn en wanneer de themagebieden open zouden moeten gaan is nog niet bekend. De komende tijd zullen beide bedrijven meer details bekend maken.

Shigeru Miyamoto over de ontwikkeling:

We zijn continu verbaasd over hoe de parkontwikkelaars de essentie van onze games tot leven brengen in de echte wereld. Samen bouwen we het met een focus op wat gasten zullen ervaren.

Zelf speel ik al sinds jongs af aan Mario-games, dus ik kan niet wachten om een bezoekje te brengen aan een real-life Mario-land. En met mij vele Mario-fans. Het is verbazingwekkend dat het zo lang heeft moeten duren voordat Nintendo zijn bekende personages een plek heeft gegeven in pretparken.

Overigens past dat wel in hoe het bedrijf opereert, het is heel voorzichtig met wat het doet met zijn meest waardevolle bezit: merken als Mario, Donkey Kong en Zelda. De laatste tijd is Nintendo echter wel wat vrijer geworden. Deze maand komt Mario na bijna tien jaar ook eindelijk naar de smartphone met de release van Super Mario Run.