Mark Zuckerberg maakte de fout die bijna iedereen maakt en werd daardoor gehackt

Hackers hebben dit weekend korte tijd toegang gehad tot social media-accounts van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Onder meer zijn account op Twitter en Pinterest werden gehackt. Toegang tot Facebook kregen de criminelen echter niet.

Hackerscollectief Ourmine claimt achter de hacks te zitten. Ze zouden gebruik hebben van gegevens die vrijkwamen bij het LinkedIn-lek, die onlangs werden gepubliceerd. Via die gegevens kregen ze toegang tot het Twitter-account van Zuckerberg en tweetten ze: “you were in Linkedin Database … DM for proof”. Bij zijn Pinterest-account veranderden ze de naam in: ‘Hacked By OurMine Team’.

Zuckerberg heeft inmiddels weer toegang tot zijn accounts en de tweet die de hackers hadden verstuurd in verwijderd. Overigens was hij al jaren niet meer actief op Twitter. De hackers claimen ook toegang te hebben gehad tot het Instagram-account van de Facebook-baas, maar Facebook ontkent dat tegenover VentureBeat.

Het voorval toont in ieder geval aan dat ook Mark Zuckerberg waarschijnlijk één wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt. Hij heeft zijn wachtwoord voor LinkedIn na de hack in 2012 netjes aangepast, maar gebruikte hij hetzelfde wachtwoord op Twitter en Pinterest, waar het al die tijd hetzelfde is gebleven. Hij zou toch beter moeten weten…