MarkyMark87: korte film toont hoeveel informatie er op je af komt via je telefoon

Is het je wel eens opgevallen hoeveel informatie er per dag op je afkomt via je mobiele telefoon? De VPRO probeert je daar een inkijkje in te geven via een korte smartphone-film genaamd MarkyMark87. De film speelt zich geheel in real-time op je telefoon af.

De film gaat over Mark, die dagelijks als forens met de trein reist. Hij doodt de tijd op zijn mobiel, net zoals ieder ander. Maar dan wordt hij op een dating-app gematcht met een mysterieus meisje, die hem voor een uitdaging stelt.

De film kijk je op je mobiele telefoon, die je verticaal houdt. Daardoor voelt het gedurende 7 minuten of jouw telefoon die van Mark wordt. De video bestaat uit WhatsApp-berichten, foto’s die heen en weer verstuurd worden, oproepen en meldingen. De video kun je hieronder bekijken.

Wereld op zich

“Je smartphone is een wereld op zich. Je brengt er dagelijks uren mee door, ontmoet er vrienden, onbekenden, kletst over onzin, deelt er je diepste gedachten. Daarom is een smartphone ook een interessante plek om een verhaal in te vertellen”, aldus conceptontwikkelaar Annelies Termeer.

De film is gemaakt in aanloop naar de uitzending VPRO Thema: Game of Phones, die op 10 juni wordt uitgezonden.