Mars-raket van SpaceX naar verwachting in 2019 klaar om te testen

De Mars-raket van SpaceX – de Big Fucking Rocket of BFR – kan aan het begin van volgend jaar getest worden. Dat verwacht het ruimtevaart bedrijf, meldt NU.nl. De raket – die de eerste moet zijn die mensen naar Mars kan brengen – wordt op dit moment gebouwd. “We vorderen gestaag”, aldus directeur Elon Musk.

Begin 2019 moet de raket klaar zijn voor de eerste vluchten. Ergens in de eerste helft van volgend jaar denkt Musk korte vluchten heen en weer uit te kunnen voeren. Tijdens die vluchten is echter nog niemand in de raket aanwezig. Later moet de raket wel mensen naar Mars gaan vliegen. Maar tijdens de testvluchten vliegt de raket ook nog niet naar Mars.

Eerste vlucht

Wanneer de eerste vlucht naar Mars moet plaatsvinden, heeft Musk nu niet gezegd. Eerder voorspelde hij nog dat dit in 2022 voor het eerst moet gebeuren. Wat het precies moet gaan kosten om naar Mars te reizen is ook nog onbekend. Volgens Musk wordt dat echter goedkoper dan een vlucht met de Falcon 1, wat tussen de 5 en 6 miljoen dollar kostte.