Marvel komt met eerste homoseksuele superheld in Eternals

Eternals

Het regent nieuwe Marvel-titels de afgelopen tijd en wie even niet oplet mist alweer een nieuwe aankondiging. Dit keer is het de film Eternals, dat hoe dan ook een bijzondere film gaat worden. De film draait om de superheld Phastos en zijn man. Daarmee is de kans groot dat dit de meest inclusieve Marvel-film zal worden. Wat nog een stap in de goede richting voor Marvel is.

Eternals

De film draait om de superheld Phastos, die gespeeld wordt door Brian Tyree Henry. In de teaser is te zien hoe hij naast zijn man staat, gespeeld door Haaz Sleiman. Vervolgens zien we hun zoon erbij komen, die dolenthousiast is om zijn superhelden Sersi en Ikaris te ontmoeten.

Het is voor Marvel Studios de eerste keer dat een homoseksueel te zien is. Wel was al eerder duidelijk dat Marvel hiermee bezig was. In 2019 kondigde studiobaas Kevin Feige aan dat er een eerste openlijke LGBTQ-personage zou komen, namelijk Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson. Vooralsnog bleek dat alleen om een aankondiging te gaan en dus pakt Eternals de primeur.

Man van Phastos

De naam van Phastos man is nog onbekend, maar de acteur heeft wel al het een en ander over zijn rol naar buiten gebracht. Hij vertelt: “Het is mijn eerste Marvel-film, dus natuurlijk ben ik enthousiast. Wat Marvel heeft kunnen bereiken, ik ben zo trots op hen omdat ze het op een zeer doordachte manier hebben benaderd, en Phastos is een van de grootste superhelden in de film. Ik ben zijn man, een architect en we hebben een kind.”

Positieve reacties

Het is een mooie stap in de goede richting om homoseksualiteit te normaliseren in de vorm van superhelden. Ook fans vinden dit fantastisch nieuws. Marvel heeft al vaker geprobeerd om queer-personages in zijn films te gebruiken, maar dat toch net te subtiel. Phastos is openlijk homoseksueel: hij is getrouwd, heeft een gezin. En dat maakt hem wie hij is, zonder taboe.

De film is vanaf 5 november in de bioscoop te zien. Bekijk hier de teaser:

Beeld: Marvel Studios