Marvel’s Shang-Chi slaat aan en heeft bioscooprecord te pakken

Shang-Chi

Door Dinsey-CEO werd Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings een experiment genoemd, iets wat hoofdrolspeler Simu Liu als aanstootgevend zag. De Disney baas kan het dan misschien wel een ‘experiment’ noemen, maar geslaagd is het zeker. De film heeft in korte tijd al een bioscooprecord te pakken.

Shang-Chi

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zorgt voor wat verfrissing binnen de Marvel-films en dat wordt ook door anderen opgemerkt. De Amerikaanse recensies zijn over het algemeen ontzettend positief. En dat de film het zo goed doet in de bioscopen, is nog een positieve bevestiging. Dat terwijl de film uitkwam in een weekend die niet direct als populair gezien wordt onder Hollywood-studio’s.

Dat heeft te maken met Labor Day-weekend in Amerika. De meeste Amerikanen hebben dat weekend wel iets beters te doen dan een bezoekje aan de bioscoop. Studio’s brengen daarom liever niet tijdens dit weekend nieuwe films uit. Maar Marvel pakte dit anders aan, en met succes.

Record

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verbrak – ondanks de pandemie – een record. Dit jaar bracht Marvel Stidios voor het eerst een film in september uit. En de film bracht afgelopen weekend maar liefst 71,4 miljoen dollar op. Even ter vergelijking: op de tweede plek stond de horror-reboot Candyman met een bedrag van ‘slechts’ 10,5 miljoen dollar.

Het is natuurlijk nog even de vraag wat de film in de komende weken nog gaat doen, maar met zo’n start kan het bijna niet anders dan dat dit een succesnummer wordt.

Heb je de trailer van deze nieuwe Marvel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan hier:

Beeld: Marvel