Mastercard laat je straks betalen met je gezicht

Als het aan Mastercard ligt, dan hoeven we straks geen beveiligingscode meer in te vullen bij internetbetalingen. De creditcardmaatschappij wil de code namelijk vervangen door een gezichtsscan.

Een woordvoerder van Mastercard laat via CNN Money weten dat vooral de selfie-generatie de nieuwe techniek zal zien zitten. Daarnaast moet de gezichtsscan er ook voor zorgen dat de kans op fraude een stuk kleiner wordt. Op dit moment is het betrekkelijk eenvoudig om een wachtwoord te stelen en vervolgens te misbruiken. Mastercard gaat de nieuwe techniek eerst testen onder 500 klanten. Daarnaast worden er ook al proeven gedaan met vingerafdrukscanners. Dit doet het bedrijf in samenwerking met een aantal grote smartphone-makers. Klanten die meedoen aan de test en willen betalen via de applicatie van Mastercard, worden gevraagd om hun vingerafdruk te laten scannen of hun gezicht te tonen.

De maatschappij laat overigens weten de foto’s zelf niet op te slaan. Wel krijgt elke afbeelding een unieke digitale code. Deze wordt wel opgeslagen. Hierdoor wordt het fraudeurs enorm moeilijk gemaakt en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een gezicht na te bootsen.