MasterCard verlengt tests met betaalsysteem SelfiePay

SelfiePay

Betalen met een selfie: hoe gek het ook klinkt, dit systeem wordt al sinds augustus dit jaar getest bij MasterCard. De 750 testdeelnemers kunnen met behulp van gezichtsherkenning of een vingerafdruk hun betaling verifiëren, waardoor er niet langer speciale codes nodig zijn. De tests zouden duren tot 30 november, maar de testperiode is vanaf vandaag officieel verlengd. Er wordt daarom nog tot 1 juli 2016 met de authenticatiemethode geëxperimenteerd.

De testperiode zou zijn verlengd wegens het enthousiasme van gebruikers, aldus een woordvoerder namens MasterCard:

De 750 ABN AMRO creditcardhouders die deelnemen aan deze pilot hebben aangegeven enorm enthousiast te zijn over de MasterCard Identity Check App. In de afgelopen maanden hebben we interessante inzichten verworven in het afronden van deze online aankopen zonder wachtwoorden of e-codes, over de beveiliging, de consumentenervaring en de voordelen van creditcards voor online shoppen.

Het lijkt er op dat de test alleen wordt verlengd: of er later meer deelnemers aan de test worden toegevoegd, moet nog blijken. De test is op dit moment nog beperkt tot klanten van ABN Amro.