Max Verstappen krijgt grotere rol in de Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport

Goed nieuws voor de Formule 1-liefhebber: het raceweekend begint dit jaar bij Ziggo Sport al op vrijdag. Op iedere vrijdagavond voorafgaand aan een raceweekend is er de nieuwe talkshow ‘Formule 1 Café’ met Rob Kamphues. 

Samen met Robert Doornbos en Tom Coronel blikt hij vanuit de studio vooruit naar de race die dat weekend plaatsvindt. Olav Mol en Jack Plooij zijn dan al op het circuit en zullen de laatste lokale bijdrages leveren. Ook zien we het wekelijkse 1-op-1 interview van Mol met ‘onze’ Max Verstappen komen er beelden langs van de vrije trainingen.

Race zelf in de studio tegen Doornbos

Ook kijkers maken dit jaar kans om een rondje op het circuit te rijden, maar dan wel een simulator. Bezoekers van een speciale AKO-winkel op Utrecht Centraal kunnen in een simulator van Playseat stappen en de snelste tijd op de klok zetten.

Per Grand Prix krijgen de snelste tien een uitnodiging voor een finalewedstrijd op vrijdag. De winnaar neemt het uiteindelijk in ‘Formule 1 Café’ op tegen Robert Doornbos. (Aanmelden kan hier.)

Nieuwe camera op de grid

Tijdens het raceweekend zijn er de normale bijdragen van Olav Mol, bijgestaan door verslaggever Jack Plooij — al is er hierbij wel een groot verschil met voorgaande jaren. “We horen Jack niet alleen maar tijdens de race, want hij kan dit jaar inbreken met een camera”, zegt Martijn van Opstal van Ziggo Sport. “Zo kunnen we sneller interviews doen die we gelijk uitzenden. Door die extra camera zijn we een stuk flexibeler op locatie.”

Net als de BBC gaat Ziggo met die camera ook de grid op, dat is dit seizoen voor het eerst! Jack Plooij zal voor de race interviews doen met coureurs zodat je nog dichterbij de race komt. Natuurlijk krijgt Verstappen daar ook een vaste rol in. “Hij zal – indien  de situatie het toelaat – live van de grid vooruit kijken naar de race.”

Op maandag zit Max in Peptalk

Vanaf 27 maart is Peptalk van 19:30 uur tot 20:30 uur op Ziggo Sport te zien. Voorafgaand aan Peptalk presenteert Olav Mol vanaf locatie een samenvattingsprogramma met de laatste nieuwtjes waarin alle hoogtepunten van het raceweekend nog eens langskomen. Vervolgens wordt er in Peptalk met Max Verstappen teruggekeken naar het raceweekend. Dat gebeurt met een Skype-verbinding of als hij in de buurt is in de studio. Als Max er zelf niet kan zijn neemt zijn vader Jos zijn plek in. 

Aanstaande vrijdag begint het eerste raceweekend van dit jaar al: dan brandt de strijd los in Melbourne, Australië. Bij het zetten van de wekker moet je dan wel opletten, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat in Nederland de zomertijd in! De klok gaat dus een uur vooruit. De race begint om 7 uur ’s ochtends. De voorbeschouwing op Ziggo Sport begint zelfs al om 6 uur.