Bij McDonald’s bestel je je hamburger straks onderweg via je smartphone

Een hamburger bestellen bij McDonald’s? Dat doe je straks gewoon met je smartphone. Overigens wordt hij dan niet bij je thuis bezorgd, het idee is dat je via de app bestellingen voor in het restaurant kan plaatsen. Nu hebben veel filialen al zuilen met een touchscreen om je bestelling in te voeren, de volgende stap is de bestelfunctionaliteit te verplaatsen naar een app. Ook betalen doe je op je telefoon.

Daarbij doet McDonald’s iets slims. Je kunt namelijk al thuis of onderweg bestellen, maar de keuken krijgt pas de opdracht om je hamburger te gaan bakken als je in de buurt komt van het restaurant. Zo heb je als klant altijd een verse burger zonder dat jij hoeft na te denken over wanneer je bestelt of wanneer je precies bij het restaurant aankomt. Bestellen als je binnenloopt is uiteraard ook gewoon een mogelijkheid.

Het doel is om met de introductie van de app nog extra diensten aan te kunnen bieden, zoals bediening aan tafel (dat wordt nu al in sommige restaurants gedaan) en het aanpassen van je burger aan jou smaak. Via de app is het heel makkelijk om bijvoorbeeld het augurkje weg te laten bij je hamburger of extra kaas toe te voegen.

De technologie wordt vanaf volgend jaar ingevoerd. Dat begint de Verenigde Staten en andere grote landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ons land volgt als ’top 15 land’ daarna, zegt de fastfoodketen tegen RTL Z.