McLaren heeft een nieuwe virtuele F1-coureur en het is een Nederlander

McLaren Rudy van Buren

McLaren heeft dankzij de wedstrijd World’s Fastest Gamer een nieuwe virtuele F1-coureur. Het gaat om de Nederlander Rudy van Buren. De 25-jarige won gisteravond de finale van landgenoot Freek Schothorst, meldt McLaren.

In mei gaven ongeveer 30.000 mensen zich op voor de wedstrijd. Zij speelden kwalificatiewedstrijden, waarmee het uiteindelijke aantal deelnemers werd ingeperkt tot twaalf mensen. Vervolgens moesten zij een aantal tests doorlopen in dezelfde F1-simulators die coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne gebruiken.

De deelnemers moesten zich bewijzen op virtuele circuits, bijvoorbeeld die van Indianapolis, Suzuka en de 24 uur van Le Mans. De 24-uursrit van Le Mans duurde daadwerkelijk ook 24 uur.

Van Buren

Uiteindelijk won Van Buren dus. Volgens McLaren heeft hij dat te danken aan zijn snelle vaardigheden als racer, technische kennis en fysieke kwaliteiten. De grote prijs is dat Van Buren vanaf nu de virtuele F1-coureur van het team is. De prestaties die hij neer gaat zetten, worden door het team gebruikt bij het ontwikkelen van de Formule 1-wagen voor het seizoen van 2018.

Van Buren is overigens geen onbekende in de wereld van racen. Als kind werd hij bijvoorbeeld al Nederlands kampioen karten. Toen hij niet voldoende sponsors kon vinden om op hoog niveau door te gaan, stopte hij. Van Buren was toen 16. Tegenwoordig is hij verkoopmanager.