Medeoprichter Flipboard verlaat bedrijf

Hij was al op een lange sabbatical, maar nu heeft Flipboard-medeoprichter Evan Doll het bedrijf definitief verlaten. Doll gaat aan de slag bij Redpoint Ventures, waar hij als Entrepeneur in Residence een adviesrol krijgt bij nieuwe startups. Doll gaat weg op een spannend moment: steeds meer grote bedrijven beginnen met Flipboard te concurreren.

Doll was er als één van de oprichters als eerste bij. CEO Mike McCue vertelt in een brief hoe de vertrekkende oprichter zelfs een hand had in de naam van het bedrijf:

Ik herinner mij dat we hard bezig waren om een naam voor ons bedrijf te bedenken. Evan zei dat we het woord ‘Flip’ moesten gebruiken, omdat we een ervaring wilden maken die voelde alsof je door een magazine heen flipt. We overwogen een tijdje ‘FlipFeed’, maar die naam voelde niet lang houdbaar. Een dag later stelde ik ‘Board’ voor, omdat je op een ‘bulleting board’ berichten plaatst.

Flipboard was in 2009 één van de eerste applicaties waarmee gebruikers een virtueel tijdschrift konden maken op smartphones en tablets. De jaren die daarop volgden waren turbulent. Er waren geruchten dat Twitter graag Flipboard wilde overnemen, waarna veel bedrijven concurrenten aankondigde. De meest recente concurrent is Apple, dat met Apple News iets vergelijkbaars biedt. Dat terwijl Flipboard ooit op iOS begon.