Mediagebruik op smartphones neemt met 82% toe

Uit een recent onderzoek van Comscore en Millenial Media is gebleken dat mediagebruik op smartphones het afgelopen jaar met maar liefst 82% gestegen is. Logisch, nu smartphones steeds populairder worden. Toch steeg het aantal smartphone gebruikers de afgelopen tijd een stuk minder hard: Slechts met 55%.

Het zijn vooral de tablets die er voor zorgen dat het bekijken of beluisteren van muziek, films, (audio)boeken en games de afgelopen tijd explosief groeide. In totaal heeft nu 42% van alle mobiele telefoonbezitters een smartphone of tablet, smartphones zijn verantwoordelijk voor 80% van alle mediagebruik.

De meest gekochte media producten zijn nog steeds muziek, films en boeken, op de voet gevolgd door kaartjes voor films, concerten en andere evenementen. De totale uitgaven aan mediaproducten stegen in 2011 met maar liefst 133%. Toch is het volgens het onderzoek niet alleen de betaalde mediacontent die in de lift zit, veel mediaproducenten zien in dat het maken van extra materiaal voor op mobiel bij uitstek een manier is om een grote groep mensen te bereiken en ze (extra) enthousiast over hun content te maken. Via The Hollywood Reporter