Meer dan 4000 Swarovski-kristallen maken van je hersenactiviteit het ultieme sieraad

Met meer dan 4000 Swarovski-kristallen heeft het sieraad dat het Britse The Unseen ontwikkelde sowieso al een bijzonder vette ‘wow’-factor. Maar misschien nog fascinerender is het feit dat de sierstenen in het sieraad actief van kleur veranderen, op basis van je hersenactiviteit.

De oprichters van The Unseen noemen het bureau ook wel een ‘ontdekkingshuis’, een plek waar kunst, wetenschap, design en interactie samensmelten in nieuwe concepten. Zoals de naam al een beetje weggeeft probeert men daarmee ‘het onzichtbare’ zichtbaar te maken, uiteraard op een esthetisch zeer verantwoorde manier.

swarovski-theunseen-2

Tijdens een eerdere samenwerking met Swarovski ontstond de ‘Spinel’, een uiterst opvallend hoofdsieraad. Het doet wellicht wat denken aan een kruising tussen iets uit The Great Gatsby en Alien. De Spinel inspireerde tot meer en dus ging het team van The Unseen aan de slag om het sieraad nog rijker te maken.

Omdat dat eigenlijk niet meer met nog meer ‘bling’ kon, kwam het team al snel op technologie terecht. Het verbeterde prototype is in staat om de speciale stenen te laten verkleuren op basis van hersenactiviteit.

Aangezien het sieraad over het hele hoofd wordt gedragen, geeft het door middel van de kleuren zwart, oranje, rood, groen, blauw en paars exact aan welke delen van de hersenen meer of minder actief worden gebruikt. Fascinerend, futuristisch en.. wow.

swarovski-theunseen-3