Meer dan 12 miljoen Britten komen digitale vaardigheden te kort

Meer dan 12 miljoen Britten zijn digitaal niet genoeg onderwezen en dreigen zich daardoor niet te redden in de digitale wereld. Dat maakte Go.On UK bekend, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om mensen digitale vaardigheden aan te leren. De risicogebieden van Groot-Brittannië (65 miljoen inwoners) liggen vooral in Wales, West Schotland en Noord-Ierland.

Dat maakte Go.On UK vandaag bekend op basis van een enquête met 4.000 deelnemers, waarin deelnemers werden getoetst op de vijf digitale vaardigheden die volgens de organisatie onmisbaar zijn. Om klaar te zijn voor de digitale toekomst moet men in staat zijn om: online informatie te beheren, online te communiceren, online betalingen doen, digitale problemen op te lossen en online dingen creëren.

Op basis van de enquête blijkt dat twaalf miljoen Britten niet in staat zijn om minstens één van de bovenstaand digitale handelingen te verrichten. Vrouwen scoren iets slechter op dit gebied: van alle ondervraagde vrouwen gaf 74 procent aan de vijf bovenstaande criteria te voldoen. Bij mannen was dit aantal iets hoger: daar gaf 80 procent aan klaar te zijn voor de digitale toekomst.

Go.On UK heeft een digitale kaart gepubliceerd waarop precies wordt aangegeven waar zij verwachten dat de problemen het ergst zullen zijn. Volgens de organisatie heeft het gebrek aan digitale vaardigheden ernstige gevolgen voor de economische groei, productiviteit en sociale mobiliteit van Groot-Brittannië.