Meer energie besparen dankzij nieuwe software update van Nest

Nederlandse gebruikers van de Nest thermostaat kunnen  vanaf vandaag nog meer stookkosten besparen. Dankzij een nieuwe software update 4.3 beschikt je Nest thermostaat straks namelijk over een verbeterde Auto-Schedule functie waarmee ongeveer 6% meer besparing op verwarmingskosten mogelijk is. De update is sinds gisteren beschikbaar voor gebruikers.

De nieuwe Auto-Schedule versie leert snel nieuwe schema’s van de gebruiker en past zich beter aan veranderingen aan. Wanneer het schema van de gebruiker wijzigt, bijvoorbeeld wanneer de kinderen na de zomer weer naar school gaan, dan zal Nest nu sneller leren dat de temperatuurwijzigingen onderdeel zijn van een nieuw, vast patroon, in plaats van een eenmalige verandering.

Op basis van de feedback van Nest gebruikers zijn de hoofdmenu’s van de Nest Thermostat opnieuw ontworpen voor meer bedieningsgemak. Druk de ring één keer in voor de weergave van het weer, de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Draai de ring voor een snelle samenvatting van alle nuttige informatie, zoals hoeveel energie er de vorige dag is verbruikt of wat er volgt in het schema. De gebruiker hoeft niet te scrollen door instellingen en ingewikkelde menu’s, maar ziet alle informatie die hij nodig heeft direct op één scherm.

Om te controleren of het systeem naar behoren werkt – dus verwarmt als de verwarming wordt aangezet en koelt als de air conditioning wordt geactiveerd – is er nu de System Test. De test controleert alle basisfuncties zodat de gebruiker problemen kan identificeren en verhelpen. Dankzij een update van de Nest-app kan de System Test bovendien vanaf elke lokatie worden uitgevoerd.