Meer geld voor Nederlandse startup Fitmo: personal coach via app

De Nederlandse startup Fitmo heeft een nieuwe investering opgehaald om verder door te groeien, dat schrijft Startup Juncture. Fitmo is een platform waarbij mensen begeleiding kunnen krijgen van een personal trainer. Die maakt een digitale trainings- en voedingsschema binnen de app en houdt contact via chatberichten of videocalls. Als gebruiker heb je vervolgens de vrijheid om te trainen waar en wanneer je wilt en mede dankzij de data van wearables en andere gezondheidsgadgets heeft hij of zij een goed beeld van je voortgang.

De dienst is beschikbaar vanaf 8 euro per maand en is duurder dan andere trainingsapps, omdat Fitmo werkt met een echte trainer die je begeleid. Maar als je het vergelijkt met een fysieke personal trainer is het juist weer goedkoop, want daarvoor betaal je tientallen euro’s per uur.

Voor personal coaches is het manier om extra geld te verdienen. Zij kunnen zich aanmelden bij Fitmo en vervolgens maximaal 100 mensen begeleiden via het platform van Fitmo dat hen precies laat zien wat hun sporters hebben gedaan.

Gebruikers zijn positief. “Ik lieg tegen mijn 7 minute workout app, maar niet tegen mijn trainer Paul”, zei bijvoorbeeld één van hen. En er zijn bijvoorbeeld ook gebruikers die inmiddels een marathon hebben gelopen of zijn afgevallen, dankzij de hulp van een Fitmo-coach.

Fitmo haalde afgelopen najaar een investering van 1,2 miljoen euro op en sloot een samenwerking met Jawbone. De nieuwe investeerder wil het bedrijf het komende jaar helpen verder te groeien ook meer internationale investeringen op te halen. Hoeveel hij zelf in Fitmo heeft gestopt is niet bekend.