Meet binnenkort je bloedsuikerspiegel via de Apple Watch

Goed nieuws voor de diabetici onder ons. Dexcom, een fabrikant van glucosemeters, werkt aan een app om je bloedsuikerspiegel te checken via de Apple Watch, zo meldt Wall Street Journal.

De fabrikant heeft inmiddels diverse meters ontwikkeld die je kunt bevestigen aan je lichaam. Om alle data hiervan in te kunnen zien werkt het bedrijf momenteel aan een app voor de Apple Watch. Via het horloge kun je vervolgens alle gegevens rondom je bloedsuikerspiegel zien. Op deze manier hoeven diabetici niet langer bloed te prikken en de waarden te checken op een los apparaat.

De draagbare glucosemeters zullen om de vijf minuten de bloedsuikerspiegel meten en de resultaten doorsturen naar de app. Hierdoor kunnen diabetes patiënten de hele dag door hun bloedsuikerspiegel controleren en hoeven ze niet langer aan de slag met naalden en losse apparaatjes.

dexcom

Daarnaast meldt de Wall Street Journal dat de Food and Drug Administration haar beleid versoepelt om dergelijke apps toegang te geven tot de markt. Op het moment dat een device is goedgekeurd door de FDA hoeven apps niet meer te worden gecheckt. Echter wil de FDA wel op de hoogte gebracht worden van het bestaan van de apps.

Aangezien de Apple Watch pas in april op de markt komt, moeten we nog even geduld hebben. Dexcom verwacht de app overigens in dezelfde maand te lanceren en zal de gegevens ook inzichtelijk maken via een iPhone app.

Het is bekend dat Apple meer inspeelt op de trend rondom gezondheid. Vorige week werd al bekend dat een aantal grote ziekenhuizen in de VS bezig zijn met de uitrol van Apple’s HealthKit.